Pai Mu Tan – Hvid Te

paimutanPai Mu Tan er en type hvid te, som er opkaldt efter de smukke hvide kronblade på White Peony. Med sine meget store grønligt hvide blade, den naturlige form, den behagelige og forfriskende duft og lys, ler Pai Mu Tan en af de store teer, ikke bare i Kina, men i hele verden.

Pai Mu Tan er produceret i Zheng Huo County i Kinas Fujian-provins fra en knop og en til to blade. En særlig type te – Narcissus eller Chaicha – bruges til produktionen af hvid te. Den hvide te dyrkes, plukkes og forarbejdes efter ældgamle traditioner.

Hvid te, Pai Mu Tan, forarbejdes kun på en naturlig måde, hvor bladende visner og tørrer i solen. Der bruges ingenformer for maskinel forarbejdning, og der bruges heller ingen varmebehandling ud over den som solen giver. Dette betyder at Pai Mu Tan er en af de mest naturlige og uforarbejdede teer i verden.
Pai Mu Tan har et fantastisk farverigt, tørt, intakt blad. Dens volumen er meget lys på grund af de “Big White” blade, der bruges i produktionen.  De dunede hvide hår på undersiden af bladet, er årsagen til den karakteristiske sølvfarvede hvide farve af denne specielle form for hvid te.

Når Pai Mu Tan brygges har den en lys farve, med en forfriskende aroma, og en sød, fyldig og lækker smag.

Når man tilbereder Pai Mu Tan er det vigtigt at man lader det kogte vand køle af til omkring 70 grader inden man hælder det over teen. Derefter skal den trække 2-3 minutter inden man drikker den. Bladene kan genanvendes 3-4 gange. Trækketiden skal være mindre de efterfølgende gange.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>