Hvid Te

Hvid te er den mest uforarbejdede te, og kaldes hvid pga. dens ofte let dunede, hvide overflade, der er på tebuskens allernyeste skud. Den kommer fra samme plante som sort og grøn te, men er ikke forarbejdet på samme måde.  Den hvide te plukkes og lufttørres – dvs. det ligger faktisk og visner. Hvis vejret over teplantagen ikke samarbejder, kan bladene dog varmeblæses ved meget lav temperatur. Normalt tager tørringen et til to døgn. Tebladene bliver ikke yderligere forarbejdet – de rulles eller hakkes ikke, men der vil forekomme almindelig iltning af teen, hvorfor den varierer lidt i farverne – hvid, grøn eller brun.

Hvid te giver et meget lysegrønt eller gult bryg og er meget sart og fin i smagen. Hvis man vælger en aromatiseret hvid te, vil man også for det meste opleve, at det, teen er smagssat med, har en afdæmpet smag. Den hvide te bliver ikke bitter på samme måde som grøn te gør, hvis den trækker lidt for længe, og er også rigtig god til iste.

Vandet, man brygger af, må ikke være for varmt. Den ideelle temperatur er ca. 70° og trækketiden er 1-2 minutter.

Hvid te – toppen af tebusken

Som nævnt i starten, så er hvid te de nyeste skud på teplanten – og det er samtidig den mindst forarbejdede type te. Dette betyder at det er den type te, som indeholder allerflest sunde egenskaber idet de mange sunde kvaliteter bibeholdes når tebladene ikke bearbejdes så meget. Den hvide te har et højt indhold af antioxidanter, som hjælper os mennesker med at holde os sunde og raske og bekæmpe de frie radikaler, som påvirker vores sundhed og vores krop.

Hvid te siges at have særdeles mange sundhedsmæssige egenskaber. Her er nogle af dem:

  • Højt indhold af antioxidanter. Beskytter os mod frie radikaler. Styrker immunforsvaret og modvirker tidlig ælde.
  • Bekæmper virus og infektioner. Da hvid te har så højt indhold af antioxidanter så er teen et fremragende middel hvis man ønsker at styrke sit immunforsvar på en naturlig måde.
  • Modvirker kræftsygdomme. Hvid te er sprængfyldt med flavonider, som er en type antioxidant, som hjælper med at hele og opbygge vores celler. Det siges at disse flavonider kan hjælpe kroppen med at bekæmpe kræftceller og beskytter kroppen imod dannelsen af nye kræftceller.
  • Stabiliserer blodtrykket. Hvid te kan hjælpe med at stabilisere et for højt blodtryk idet det forbedrer venernes funktion og har en let blodfortyndende virkning.
  • Beskytter hjertet. Idet teen har en lettere blodfortyndende virkning, så er teen også med til at beskytte hjertet. Hvid te har ligeledes en kolesterolsænkende effekt, som også gør risikoen for hjerte/kar-sygdomme mindre.
  • Godt mod diabetes. Hvid te indeholder et bestemt stof kaldet catechin, som er med til at stabilisere blodsukkeret, hvilket har en positiv effekt hvis man lider af diabetes.

Så alt i alt er der mange gode grunde til at drikke hvid te. Det siges at man kan nyde godt af de gode stoffer i teen blot ved at drikke 2-3 kopper om dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>