Pu Erh Te

puerhtePu erh te er navnet på denne sorte te, der har sin oprindelse i den kinesiske Yunnan-provins og kan spores mindst 1700 år tilbage,

I den traditionelle kinesiske medicin er Pu Erh te klassificeret som et lægemiddel, der påvirker ‘organerne i midten’ dvs maven, leveren, milten, bugspytkirtlen og dermed også fordøjelsen. I kinesisk medicin anses denne region som en der er særdeles vigtig, for at hele kroppen skal fungere optimalt.

Der forskes en del i Pu Erh te og de mange gode egenskaber, men teens egenskaber er langt mere anderkendt i kinesisk medicin end den er i Vesten. I Kina drikker man gerne en kop Pu Erh te efter hvert måltid.

Pu erh te har en karaktaristisk smag – nogle kalder den jordagtig, andre siger, den smager af skovbund, hvilket vel lidt er to måder at sige det samme på. Nogle kan lide den med det samme, andre skal vænne sig til den, men hvis man synes den smager for underligt, kan man selv aromatisere den, f.eks. med en skive frisk ingefær, en skive citron, en kanelstang, lidt kardemommekapsler eller ….

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *