Pu Erh Te

puerhtePu erh te er navnet på teen, der også kaldes for slankete, da den i højere grad forbindes med sundhed og wellness end andre teer med sundhed og velvære. Teen har sin oprindelse i den kinesiske Yunnan-provins og kan spores mindst 1700 år tilbage, hvor den allerede dengang blev betragtet som en te for helbred og velvære.

I den traditionelle kinesiske medicin er Pu Erh te klassificeret som et lægemiddel, der påvirker ‘organerne i midten’ dvs maven, leveren, milten, bugspytkirtlen og dermed også fordøjelsen. I kinesisk medicin anses denne region som en der er særdeles vigtig, for at hele kroppen skal fungere optimalt. Derfor anvendes Pu Erh te til at styrke disse organer, og det menes, at den har i hvert fald disse kvaliteter:

  • den renser og afgifter blodet og leveren
  • den styrker immunforsvaret
  • den styrker fordøjelsen og ens evne til at fordøje fede fødevarer
  • den reducerer fedtet i blodet – dvs. kolesterolet
  • styrker stofskiftet
  • understøtter vægttab

Og det er primært på grund af det sidste punkt, at pu erh te er så populær i den vestlige verden, hvor den er kendt for den fedtforbrændende egenskab. At den så også reducerer kolesterolet i blodet er en gavnlig bivirkning. Der forskes en del i Pu Erh te og de fedtreducerende egenskaber, og i forsøg på rotter har det vist sig at pu erh te nedsætter indholdet af fedt i blodet.

Det anbefales, at man indtager en kop Pu Erh te efter hvert måltid. Da teen også påvirker stofskiftet, er den med til at regulere appetitten, så man vil ofte ikke føle sig så sulten, som normalt.

Pu erh te har en karaktaristisk smag – nogle kalder den jordagtig, andre siger, den smager af skovbund, hvilket vel lidt er to måder at sige det samme på. Nogle kan lide den med det samme, andre skal vænne sig til den, men hvis man synes den smager for underligt, kan man selv aromatisere den, f.eks. med en skive frisk ingefær, en skive citron, en kanelstang, lidt kardemommekapsler eller ….

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *