Ingefær te

Hos Teacup.dk får vi rigtig mange forespørgsler på ingefær te. Mange leder netop efter denne drik på grund af de mange sundhedsmæssige egenskaber som ingefær har. Derfor vil vi nu kigge lidt nærmere på ingefær så du kan finde ud af om det er noget for dig, at prøve en kop ingefær te. Du vil ligeledes kunne få et overblik over hvilke typer ingefær te vi har i butikken.

Hvad er ingefær

Ingefær er en særpræget rod som har en lys beige farve og en karakteristisk smag – udseendet er ret kedeligt men smagen er alt andet end kedelig. Det er svært at beskrive smagen af ingefær, men den er lidt skarp og citrusagtig, og ingefær er meget populært i det asiatiske køkken. Ingefær er desuden populær fordi den har et højt indhold af vitaminer og mineraler, specielt c-vitamin, pottasium og magnesium – og ingefær har således rigtig mange kvaliteter som vi kan nyde godt af hvis vi vil holde os sunde og raske.

1173288_37588576Ingefærens sundhedsmæssige egenskaber

På grund af det høje indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter, så er der mange lidelser som ingefær siges at kunne afhjælpe. Faktisk kan ingefær fås i pilleform da det er en nem måde at få de mange gode effekter, men hvis man ønsker den mere naturlige måde, så kan man drikke ingefær dagligt og opnå god effekt af ingefæren. Herunder ses nogle af de lidelser som ingefær kan bruges til at afhjælpe:

Immunforsvar

Ingefær er et effektivt middel til at holde os sunde og raske i hverdagen. Roden indeholder så mange antioxidanter som er med til at beskytte os mod frie radikaler, og er med til at styrke vores immunforsvar så vi er mere modstandsdygtige overfor virus og infektioner.

Kvalme

Ingefær siges at have en lindrende effekt på kvalme, og er også blevet en middel der ofte bruges mod transportsyge. Det er bedst at indtage ingefær inden kvalmen når at udvikle sig, men har man allerede fået kvalmen så kan man drikke lidt ingefær te for at få kvalmen til at gå i sig selv igen.

Urolig mave

Udover kvalme, så er ingefær også gavnligt mod en urolig mave. Det kan f.eks. være hvis man er oppustet eller har fordøjelsesproblemer – her vil ingefær lindre symptomerne og hjælpe maven på ret kurs igen.

Anti-inflammatorisk

Ingefær er meget anvendt imod betændelsestilstande i kroppen. Ingefær bruges derfor ofte til gigtpatienter eller folk med smerter i led, knogler og muskler.

Udrensende

Ingefær har en udrensende effekt på kroppen og især leveren kan afgiftes ved hjælp af ingefær.

Luftvejsproblemer

Ingefær siges at have en positiv inflydelse på luftvejene, og er derfor et effektivt middel ved forkølelser, tilstoppet næse og/eller allergier.

Hjerte/kar-sygdomme

Ingefær indeholder mange antioxidanter, vitaminer og mineraler, og kan derfor hjælpe med at beskytte mod hjerte/kar-sygdomme. Ingefær kan hjælpe med at sænke indholdet af det farlige kolesterol i blodet, og er ligeledes med til at styrke blodcirkulationen.

Udover disse effekter, så er der sikkert et hav af andre positive egenskaber, hvilket er en af årsager til at ingefær er så velkendt et middel indenfor sundhed.

Hvordan drikker man ingefær

Der findes mange forskellige typer af drikke som indeholder ingefær. Man kan lave et specielt ingefær afkog, eller man kan købe ingefær pulver med en meget koncentreret smag af ingefær. Men man kan også sagtens tilsætte et par skiver frisk ingefær til sin almindelige te, ligesom der findes også mange lækre teblandinger som indeholder ingefær. Hos Teacup.dk har vi flere forskellige typer af ingefær te, og herunder kan du se mere om de enkelte teer:

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *