Gode råd til at lindre en forkølelse med grøn te

Igennem tiderne har folkeslag over hele verden haft deres egne måder at lindre symptomer fra virus og infektioner. Generationer af mennesker har lavet forskellige urteafkog, pakninger og tinkturer, som skulle behandle, forebygge eller endda kurere en almindelig forkølelse. Men på trods af mange påstande om successfulde virkninger, så er der ingen lægelig dokumentation for disse midlers virkninger. Den medicinske vej til at blive rask indebærer derfor som oftest at lindre symptomerne indtil virusen har raset igennem kroppen.

shutterstock_146542196

Heldigvis er der så mange ting vi kan gøre for at lindre symptomerne når vi bliver ramt af en virus. Te har altid været kendt for at have en lindrende virkning på en øm hals primært på grund af varmens effekt. Men i virkeligheden så er der også andre ting som gør, at det er værd at lave rigeligt med te når sygdommen rammer. Grøn te har ikke en medicinsk anerkendt virkning imod en almindelig forkølelse, men det kan dog alligevel anbefales at drikke rigeligt med te når virusen rammer. Grøn te indeholder nemlig stoffer som stimulerer dit immunforsvar, samt forsinker vækst og spredning af visse patogener.

Grøn te består af blade fra planten Camelia Sinensis, som stammer fra Kina, hvor man har dyrket planten i tusindvis af år. Grøn te er ikke kun en velsmagende drik, men er også en anerkendt lægeplante indenfor kinesisk medicin og naturopati. Grøn te tilberedes som et udtræk, hvor bladene overhældes med varmt vand – ikke kogende, da mange af næringsstofferne ellers vil blive nedbrudt. Grøn te drikkes normalt som te, men på grund af den medicinske effekt, så er ekstrakter og kapsler også blevet populære på det seneste.

Hvorfor er grøn te sundt?

Grøn te er rig på forbindelser kaldet polyfenoler, catechiner og flavonoider , som udviser antimikrobielle , alkaliserende og immunstimulerende egenskaber . Grøn te hjælper ikke kun med at beskytte mod infektion og øge immunrespons på smittestoffer , men kan i nogle tilfælde også direkte dræber visse bakterier , vira og svampe. Det betyder ikke, at grøn te vil kunne beskytte dig mod alle de vira, der kan forårsage luftvejsinfektioner , men grøn te vil kunne reducere styrken og varigheden af ​​symptomer, og kan være medvirkende til at styrke din krops modstandskraft . Desuden er tilstanden af ​​dit immunforsvar, samt din generelle sundhedstilstand , livsstil , kostvaner og typen og mængden af ​​grøn te , du drikker alle faktorer , der påvirker , hvorvidt du vil fange en forkølelse.

Gode råd til at lindre forkølelse med grøn te:

  • Tilsæt skiver af frisk ingefær direkte i din grønne te
  • Rør en skefuld af en god honning i teen
  • Gurgl din ømme hals i grøn te for en lindrende effekt (også godt ved halsinfektioner)
  • Tilsæt en kvist frisk mynte
  • Tilsæt en skive frisk, økologisk citron

Selvom det er en god idé, at drikke masser af grøn te, så bør du ikke stole udelukkende på grøn te når du bliver ramt af en almindelig forkølelse. I stedet skal du passe på ikke at køre dig selv ned. Fokuser på at styre dit stressniveau , sørg for at få nok søvn og spis masser af frisk frugt og grøntsager rige på C-vitamin og andre immunstyrkende næringsstoffer. Undgå overdreven alkohol og sukkerholdige drikkevarer . Når du køber grøn te, så sørg for at købe ren grøn te af den mindst forarbejdede slags, den type grøn te der normalt sælges som løsblade . Når du brygger grøn te, undgå at bruge kogende vand, fordi det kan ødelægge nogle af de gavnlige stoffer i teen. Lad vandet køle af i ca. 5 min. inden du hælder det over bladene.

Hos Teacup.dk har vi naturligvis masser af grøn te på hylderne. Vi har grøn te i den bedste kvalitet, og vi har mange lækre aromatiske blandinger, hvor den grønne te er brugt som base.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *